Abdominoplastie

Abdominoplastie

DESPRE INTERVENŢIE

Abdominoplastia este o metodă chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de piele şi grăsime din regiunea mijlocie şi inferioară a abdomenului. Procedura poate ameliora semnificativ aspectul acestuia: elimină pielea încreţită  şi aplatizează abdomenul.

Abdominoplastia se adresează atât bărbaţilor, cât şi femeilor care prezintă un surplus tegumentar, care nu se poate îndepărta prin dietă sau exerciţii fizice. Abdominoplastia poate fi de mare ajutor femeilor care au născut şi au rămas cu exces de piele în zona abdomenului.

Principiul metodei

Intervenţia chirurgicală durează aproximativ două ore, în funcţie de zona care trebuie excizată. Chirurgul va face o incizie de-a lungul abdomenului inferior pe linia de deasupra pubisului. A doua incizie se va face pentru a elibera ombilicul de ţesutul înconjurător, daca este necesar.

Analize obligatorii

  • analize de sânge: hemoleucograma, teste de coagulare (pt, aptt, inr, ts, tc), uree, glicemie, electroliţi (Na, K, Ca, Mg), bilirubină (directă, indirectă, totală), colesterol (total, HDL, LDL), transaminaze (ALT, AST), trigliceride, electroforeza proteinelor serice, proteina C reactivă, proteine totale, VSH, ASLO, fibrinogen, factor reumatoid, teste tiroidă (T3, T4, TSH, Anti-TPO), markeri hepatita B şi C, HIV
  • sumar de urină
  • radiografie pulmonară
  • eletrocardiogramă
  • ecografie abdominală.

Atenţie! Analizele sunt valabile 1 luna de la data eliberarii lor.

Pregătirea dumneavoastră pentru intervenţie

În cadrul consultaţiei vi se recomandă o serie de analize şi investigaţii medicale.

Pentru doamne, este indicat să vă calculaţi menstruaţia astfel încât, să nu fiţi cu 7 zile înainte de ciclu sau în primele 3 zile de sângerare.

În ziua intervenţiei este interzis să beţi apă sau să mâncaţi cu 6 ore înainte de ora stabilită.

Opriţi fumatul cu 2 săptămâni înainte de intervenţie.

Vă rugăm să ne anunţaţi dacă luaţi medicamente, ce fel de medicamente precum şi motivul pentru care le luaţi.

Dacă ştiţi că aveţi probleme medicale vă rugăm să ne anunţaţi: alergii, diabet, cancer, valvulopatii, cardiopatie ischemică etc.

Postoperator

Timp de 30 zile pacientul trebuie să poarte o centură elestică, o burtieră şi să evite efortul fizic pe cât posibil. De asemenea, în primele două, trei săptămâni, de 2 ori pe săptămână se va prezenta la clinică pentru control post operator.

Pentru câteva zile, este posibil ca abdomenul să fie umflat, vor fi administrate medicamente pentru a ameliora senzaţiile de disconfort, slăbiciune sau durere.

Recomandări

După o perioadă de aproximativ 3-6 luni,  cicatricile se aplatizează şi se deschid la culoare. Vă recomandăm să evitaţi expunerea la soare timp de un an de la operaţie,  pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor. Cicatricile nu vor dispărea niciodată complet, dar pot fi mascate de chilot şi de costumul de baie. Dacă sunteţi fumător, vă recomandăm să renunţaţi la fumat cel puţin cu câteva săptămâni înainte de operaţie dar şi după. Din cauza circulaţiei cutanate deficitare, riscul apariţiei tulburărilor de vascularizaţie este mai mare. De asemenea, nicotina întârzie vindecarea.

Complicaţii

În cazul oricărei intervenţii chirurgicale, pot apărea complicaţii precum: reacţii alergice, hemoragii, infecţii, tromboze.